25 decembrie 2009

Stia..


- Pisica asta se uita la tine de parca ar stii fix ce gandesti si ce ai!
‘Pff, daca’ai stii tu de cate ori venea acasa si o simteam ca e suparata.’
El statea, gri si mandru, la locul lui obisnuit, pe perna. Ii privea in timp ce stateau la un pahar de vorba. ‘Oamenii, pff, cine sa’i mai inteleaga?? Azi vai doamne, X, maine, vaiii, Y. Poimaine: ‘taci ca’s suparata, nu ma enerva ca nu mai vezi mancare’. Devine usor iritant. Dar eu o iubesc pe ea. E ‘printesa’ mea. Imi da de mancare, ma tine in brate cand doarme, ma mangaie si nu ma lasa afara in frig. Toti prietenii ei ma adora. E frumos la ea in camera. Am perna mea si cateodata ma si inveleste. Da, o iubesc pe ea.’
Si ea il iubeste. Cand l’a vazut mic si mort de frig, cum a luat’o in brate, nu s’a mai putut despartii de el. Il tine cu ea in pat, ii da mancarea lui preferata. Il adora. Cu blanita lui gri brazdata de dungi negre. Ochii verzi. Uneori cand ajunge acasa obosita si suparata, el striga un ‘mama’ si o ia in brate, parca stiind ce are. Si se linisteste. Cateodata ramane uimita cum o simte cand nu e ceva ok. Vine si se aseaza pe pieptul ei si incepe sa toarca. Si reuseste sa o faca sa se simta mai bine mereu, de fiecare data.
Astazi a simtit, ca de obicei, ca ceva nu e in regula. Pare usor mohorata. ‘Ce’o mai fi patit si de data asta?’
- Da ma, ti’am zis, n’are rost. Ce cacat sa’i faci? Da’i in pula mea!
- Da, Mircea, ai dreptate. Da’i dracu!
Si se apucara iar de baut. Turnara in pahare lichidul alb, apoi pe cel negru, apoi lamaia. Tarcatul nu putea intelege de ce e mai buna licoarea aia decat apa lui din bol, dar nu’i putea condamna, ce n’ar mai fi mancat si el niste soricei in schimbul boabelor din castron! Dar era fericit. Statea cuminte si ii asculta. Astepta momentul in care ea avea nevoie din nou de el.
Si acel moment nu s’o lasat mult asteptat. Mircea pleca, ea ramase singura cu alcoolul si tigarile ei. Tzusthi la ea in brate, toarce.
- Bai tarcatule, bai. Ce faci tu ma?... nu, nu’s suparata. Is ok. Are dreptate Mircea, ar trebuii sa deschid mai bine ochii si sa vad in ce ma bag!
‘Offf, de cate ori n’am auzit fraza asta. Sigur maine vii fericita, dureaza trei zile, si iar te vad mohorata. Dar eu sunt aici printeso, intotdeauna si te voi iubii mereu. Uite, torc! Doar pentru tine!’
- Nu stiu ce zici tu acolo pe limba ta insa te iubesc foarte mult, sa stii. Sa nu mai fugi de acasa. Nu stiu ce m’as face fara tine!
Se ridica si ii umplu bolul cu mancarea ce ramase in farfurii. Se schimba, se baga in pat, se invelii. El venii si se baga in sufletul ei, isi puse o labuta pe spatele ei si adormi torcand fericit.
Stia.

9 comentarii:

stinga spunea...

km ciudate dialogurile dar ma rog
:))
u intelegi mai bine
:P

Ale spunea...

nu's ciudate. is intre tipa si mircea si alea intre "'" sunt ale pisicului, dar tu esti mai blond:))

Anonim spunea...

Deci ale este k un proiector cu imaginatiile ei a facut un intreg film dintr`o viata de pisica sau ce erau ei k nu retin pana sa terminat intr`un mod gen ....se repeta? bravo ma o sa mai citesc si alte articole knd e!

Ale spunea...

da, proiector ma keama, nice to meet you:)) multumesc frumos! o sa mai scriu, nu stiu despre ce, dar o sa incerc:P

Ale spunea...

@anonim: chiar sunt curioasa, cine esti?:P

Anonim spunea...

interesante dialogurile. dar ai dreptate. cand ai un animal,se formeaza ca o legatura de aici ci faza cu "animalele pot vorbi" ptr ca animalele te inteleg. :)) complicat de exllicat. Pupa puf pe proiector :)) (asa porecla ai mei ale? :D :)) )

Ale spunea...

:-j si eu te pup puff>:D< si mersi

Alina spunea...

Asta e matzu nu? :)) pe el l`ai gasit cand era mic. :x

Ale spunea...

da, el. matzu:) inconfundabilul el:P